Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht en je wilt alle gegevens van je oude iPhone overzetten, is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om dit te doen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je al je gegevens, zoals contacten, foto’s, apps en meer, kunt overzetten van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone.

iCloud-back-up

De eenvoudigste manier om al je gegevens over te zetten is via een iCloud-back-up. Als je iCloud-back-up op je oude iPhone is ingeschakeld, worden al je gegevens regelmatig geback-upt in de cloud. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk al je gegevens overzetten naar je nieuwe iPhone.

Om een iCloud-back-up te maken, ga je naar ‘Instellingen’ en tik je op je naam. Vervolgens selecteer je ‘iCloud’ en zorg je ervoor dat alle opties zijn ingeschakeld, inclusief ‘iCloud-back-up’. Tik op ‘Maak nu reservekopie’ en wacht tot de back-up is voltooid.

Als je een nieuwe iPhone hebt, ga je door de configuratie en selecteer je ‘Zet iCloud-back-up terug’ als je daarom wordt gevraagd. Log in op je iCloud-account en selecteer de back-up die je wilt herstellen. Wacht tot de gegevens zijn overgezet en je nieuwe iPhone is klaar voor gebruik.

iTunes-back-up

Als je geen iCloud-back-up wilt gebruiken, kun je ook een back-up maken van je iPhone op je computer via iTunes. Dit is vooral handig als je geen goede internetverbinding hebt of als je meer controle wilt hebben over de back-up.

Sluit je oude iPhone aan op je computer en open iTunes. Klik op het pictogram van je iPhone en selecteer ‘Maak nu reservekopie’. Wacht tot de back-up is voltooid en koppel je oude iPhone los.

Sluit vervolgens je nieuwe iPhone aan op de computer en selecteer ‘Herstel iPhone’. Kies de back-up die je zojuist hebt gemaakt en wacht tot de gegevens zijn overgezet naar je nieuwe iPhone.

Overdracht van gegevens via Quick Start

Als je een nieuwe iPhone hebt en je oude iPhone nog in de buurt is, kun je Quick Start gebruiken om al je gegevens over te zetten. Quick Start maakt gebruik van de draadloze verbinding tussen de twee iPhones om gegevens over te dragen.

Zorg ervoor dat beide iPhones zijn ingeschakeld en dicht bij elkaar liggen. Houd ze naast elkaar en wacht tot het scherm ‘Quick Start’ verschijnt. Tik op ‘Doorgaan’ op je nieuwe iPhone en scan de animatie die op je oude iPhone wordt weergegeven. Voer vervolgens de toegangscode van je oude iPhone in op je nieuwe iPhone en wacht tot de gegevens zijn overgezet.

Overdracht van gegevens via iCloud Drive

Als je alleen bepaalde gegevens, zoals foto’s of documenten, wilt overzetten, kun je iCloud Drive gebruiken. iCloud Drive is een cloudopslagdienst die standaard beschikbaar is op iPhones.

Om gegevens over te zetten via iCloud Drive, ga je naar ‘Instellingen’ en tik je op je naam. Selecteer ‘iCloud’ en zorg ervoor dat ‘iCloud Drive’