iPhone aanbieding – hoe goedkoop een iPhone kopen?

Apple is waarschijnlijk de beste aanbieder als het aankomt op de nieuwste smartphones. De iPhones staan echt bekend om hun uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Het nadeel is natuurlijk dat Apple echt niet te betalen is voor veel mensen. Gelukkig zijn er verschillende tips en tricks die je kunt volgen als je een zo goedkoop mogelijke iPhone wilt kopen. We hebben vandaag deze tips even voor je onder elkaar gezet, zo weet je waar je op moet letten bij het shoppen.

iphone aanbieding

Kies een kleinere telefoon

Grotere iPhones en die met meer opslagcapaciteit zijn duurder. Je kunt aanzienlijk besparen door te kiezen voor het basismodel boven een opgevoerde versie. Een nieuwe iPhone XS met 64 GB aan opslagcapaciteit is te koop voor €999 van Apple, terwijl de 256 GB XS €150 duurder is. Je bespaart €100 door de 64 GB XS te kiezen boven de grotere iPhone XS Max met een langere batterijduur en dezelfde opslagcapaciteit. Deze is namelijk te koop voor €1.099.

Koop een ouder model

Een van de beste tijden om een iPhone te kopen is in september, wanneer nieuwe modellen worden aangekondigd en oudere modellen worden afgeprijsd. Na de aankondiging van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR in september 2018, heeft Apple de prijs van de vorige generatie iPhone 8 verlaagd van 699 euro naar 599 euro.

Veel winkels hebben de neiging om een overvloed van oude iPhones rond nieuwe releases te krijgen, dit maakt het een goed moment om een iPhone voor weinig geld in te kopen.

Wacht op een aanbieding

Het is natuurlijk altijd verstandig om even af te wachten totdat er een mooie aanbieding komt. Aanbiedingen zijn meestal gekoppeld aan een bepaalde dag of gebeurtenis. Zo kan je een iPhone relatief goedkoop kopen op Black Friday. Dit is de dag waarop veel bedrijven hun producten in de sale zetten. Ook in de vakanties willen de prijzen nog wel eens aanzienlijk lager liggen.

Mocht je van plan zijn om een nieuwe iPhone te kopen en wil je zo veel mogelijk besparen dan is het handig om even af te wachten totdat er een aanbieding komt. Zo weet je zeker dat je niet meer teveel betaald voor jouw toestel.

Verkoop of ruil je oude telefoon

Als je jouw vorige apparaat niet nodig hebt als back-up, verkoop hem dan. Je kunt soms een paar honderd euro besparen. Dit kan je vervolgens gebruiken voor het kopen van een nieuwe iPhone. Je krijgt meestal meer geld voor de verkoop van een telefoon dan voor het inruilen ervan, maar het kan meer een gedoe zijn.

Schat de verkoop- of inruilwaarde van je toestel in via Apple, je provider of vertrouwde sites zoals Swappa. Als je hem toch niet nodig hebt is het net zo makkelijk om je oude toestel te verkopen. Dit extra geld komt mooi van pas om een nieuw toestel mee te kopen.