arrow_drop_up arrow_drop_down
iphone se achtergrond

iPhone 12 Review

Wat is onze ervaring met het nieuwste model van Apple?

iphone 12 abonnement

Review van de iPhone 12

Kort geleden heeft Apple de nieuwe iPhone 12 uitgebracht. Het toestel heeft op een aantal punten een upgrade ondergaan vergeleken met zijn voorganger; de iPhone 11. Wil je antwoord op de vraag of de iPhone 12 kopen een goed idee is, lees dan vooral verder. We gaan dit toestel behandelen in deze iPhone 12 review.


Ontwerp

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe Apple iPhone is dat het ontwerp meer lijkt op het ontwerp van de huidige generatie iPads of verder terug in de geschiedenis van de deze toestellen, de iPhone 4. De bekende rondingen zijn weg en het toestel zit nu ingesloten in een dunne gekleurde aluminium band en is voorzien van een glazen achterkant met een nanokeramische kristallen voorkant, die Apple Ceramic Shielding noemt. Krasbestendig glas dat ervoor moet zorgen de iPhone er goed uit blijft zien.

iphone 12 review

Mogelijkheid tot 5G

De iPhone 12 is voorzien van 5G. Volgens Apple de grote vernieuwing op het toestel. Een goede stap naar onze mening. Of je direct kunt profiteren van de 5G op de nieuw iPhone 12 is een beetje afhankelijk van de provider en waar je woont.


Beter scherm

De nieuwe iPhone 12 heeft niet alleen een nieuw ontwerp, maar ook een nieuw scherm. De iPhone 12 komt nu met het Super Retina XDR OLED scherm van Apple. Het scherm is vele malen helderder en indrukwekkender. Een goede vooruitgang ten opzicht van het scherm uit de iPhone 11.

- 6,1” inch Super Retina XDR - OLED-scherm

- 2532 bij 1170 pixels, 460 pixels per inch (PPI)

iphone 12 review

iPhone 12 voor- en nadelen

Apple heeft weer een aantal veranderingen toegepast op dit nieuwe toestel. Sommige daarvan zijn zeker een vooruitgang, anderen minder. De belangrijkste pros en cons van de iPhone 12 zijn de volgende: 


Positieve punten:

 • Sublieme vormgeving
 • Zeer hoge kwaliteit OLED scherm, 
 • Luide stereo luidsprekers, zeer goede geluidskwaliteit
 • Snelle chipset, mét 5G
 • Uitmuntende foto kwaliteit, ook in het donker
 • Goede video kwaliteit
 • Nieuwe Apple iOS 14 is snel en gemakkelijk in gebruik. 
 • Gegarandeerd 5 jaar updates.
 • Uitgerust met MagSafe


Negatieve punten: 

 1. Geen oplader of oortelefoon meegeleverd
 2. Kortere batterijduur dan de iPhone 11 Pro
 3. We missen TouchID, want FaceID is helaas niet feilloos
 4. Beste camera technologie is helaas voorbehouden aan de iPhone 12 Pro Max

Conclusie

Alles komt na verloop van tijd weer terug. Zo is nu ook het geval bij het ontwerp van de iPhone 12. Het van de iPhones 4 en 5 geliefde ontwerp is terug, maar nu zonder de brede schermranden. De iPhone 12 is een krachtige smartphone, die zeker ook de Pro gebruikers enthousiast krijgt. Met de iPhone 12 krijgt je een erg goed toestel met 5G, OLED scherm, Ceramic shield, MagSafe en een uitstekende batterijduur. 

 

Onze beoordeling: 9 / 10