De iPhone 13-serie van Apple bestaat uit vier verschillende modellen: de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Elk model heeft zijn eigen unieke kenmerken en specificaties.

Met verbeterde camera’s, prestaties en veiligheidsfuncties, evenals een prachtig ontwerp en een nieuw scherm met ProMotion-technologie, is de iPhone 13 een krachtig apparaat dat voldoet aan de verwachtingen van veeleisende gebruikers. Of je nu een fan bent van Apple of gewoon op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige smartphone, de iPhone 13 kan dan een hele goede keuze zijn. In deze review zullen we dieper ingaan op de belangrijkste kenmerken en voordelen van de iPhone 13 en kijken hoe deze zich verhouden tot zijn voorgangers.

Introductie

We weten nog niet zeker hoe de iPhone 13 eruit gaat zien maar wel weten we dat er al genoeg video’s online staan die doen vermoeden dat dit de nieuwe iPhone 13 is.

Wij hebben hieronder een video gezet van een iPhone 13 (zeker weten doen we het niet). Deze ziet er gaaf uit en hopen stiekem dat dit hem nog gaat worden ook.

Design & Beeldscherm

Scherm

De iPhone 13-serie heeft een Super Retina XDR-display. Het display is Full HD en heeft een resolutie van 2532 x 1170 pixels voor de iPhone 13 en iPhone 13 Mini, terwijl de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max een hogere resolutie hebben van 2778 x 1284 pixels. Het display heeft een helderheid van 800 nits en kan een piekhelderheid van 1200 nits bereiken. De schermen zijn ook uitgerust met HDR-ondersteuning en True Tone-technologie, die automatisch de witbalans van het scherm aanpast aan de omgeving.

Design

Het ontwerp van de iPhone 13-serie is vergelijkbaar met dat van de iPhone 12-serie, maar er zijn enkele kleine veranderingen. De camera’s aan de achterkant zijn iets groter en de camera-eiland is nu diagonaal geplaatst in plaats van verticaal, waardoor het apparaat een iets andere uitstraling heeft. Er zijn ook nieuwe kleuren beschikbaar, waaronder Starlight en Sierra Blue. Het apparaat heeft nog steeds een keramische schildlaag die het scherm beschermt tegen krassen en stoten.

Ontwerp

Het ontwerp van de iPhone 13-serie is vergelijkbaar met dat van de vorige generatie iPhones, de iPhone 12-serie. Het ontwerp van de iPhone 13-serie is echter wel iets dikker geworden en de camera-unit op de achterkant van het apparaat is iets groter geworden. Dit is gedaan om de verbeterde camera’s te huisvesten. De iPhone 13-serie is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: Starlight, Midnight, Blue, Pink en Product (RED).

Camera

De camera’s van de iPhone 13-serie zijn een belangrijke upgrade ten opzichte van de vorige generatie iPhones. Alle modellen hebben nu een Ultra Wide-camera met een diafragma van f/1.8 en een kijkhoek van 120 graden. De iPhone 13 en iPhone 13 Mini hebben twee camera’s op de achterkant, terwijl de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max een drievoudige camera-setup hebben. De camera’s van de iPhone 13-serie zijn ook uitgerust met Apple’s nieuwste beeldsignaalprocessor (ISP) en maken gebruik van geavanceerde algoritmes voor verbeterde prestaties in slechte lichtomstandigheden.

De iPhone 13 en iPhone 13 Mini hebben een 12-megapixel hoofdcamera en een 12-megapixel Ultra Wide-camera. De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max hebben een 12-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel Ultra Wide-camera en een 12-megapixel telelens. De camera’s van de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max zijn ook uitgerust met Apple’s ProRAW-technologie, waarmee gebruikers de volledige controle hebben over de RAW-beelden die ze maken.

iPhone iPhone 11 iPhone 12 iPhone 13
Camera achter 1 12 megapixel 12 megapixel 12 megapixel
Camera achter 2 12 megapixel 12 megapixel 12 megapixel
Camera achter 3 12 megapixel
Camera voor 7 megapixel 7 megapixel 8 megapixel

Accu

De iPhone 13-serie heeft een verbeterde batterijduur ten opzichte van de vorige generatie iPhones. De batterij van de iPhone 13 kan tot 2,5 uur langer meegaan dan de batterij van de iPhone 12. De iPhone 13 Mini heeft een batterij die tot 1,5 uur langer meegaat dan de batterij van de iPhone 12 Mini. De iPhone 13 Pro heeft een batterij die tot 1,5 uur langer meegaat dan de batterij van de iPhone 12 Pro, en de iPhone 13 Pro Max heeft een batterij die tot 2,5 uur langer meegaat dan de batterij van de iPhone 12 Pro Max.

iPhone iPhone 11 iPhone 12 iPhone 13
Accu capaciteit 3.110 mAh 2.815 mAh 3.110 mAh
Tijd browsen 13 uur en 8 min 12 uur en 28 min 13 uur en 21 min
Tijd video kijken 12 uur en 5 min 18 uur en 53 min 19 uur en 56 min
Laad tijd 3 uur en 42 min 1 uur en 49 min 1 uur en 46 min

Hardware & Software

Prestaties

De iPhone 13-serie is uitgerust met Apple’s nieuwste A15 Bionic-chip, die zorgt voor verbeterde prestaties en efficiëntie. De chip bevat een 6-core CPU, een 5-core GPU en 16-core Neural Engine. De iPhone 13-serie heeft ook een 5G-verbinding voor snellere downloads en uploads en verbeterde streamingmogelijkheden.

iOS 15

De iPhone 13-serie wordt geleverd met Apple’s nieuwste besturingssysteem, iOS 15. Dit besturingssysteem biedt nieuwe functies en verbeteringen, zoals nieuwe widgets, verbeterde FaceTime-functies, een nieuwe Focus-modus en verbeteringen aan Apple Maps.

Opslag

De iPhone 13-serie is verkrijgbaar in verschillende opslagvarianten, waaronder 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om het apparaat te kiezen dat het beste bij hun opslagbehoeften past.

Waterbestendigheid

Alle modellen van de iPhone 13-serie zijn IP68-gecertificeerd, wat betekent dat ze waterbestendig zijn tot een diepte van 6 meter gedurende maximaal 30 minuten. Dit biedt gebruikers gemoedsrust als ze per ongeluk hun apparaat in het water laten vallen of als het wordt blootgesteld aan regen.

Veiligheid

De iPhone 13-serie heeft verschillende beveiligingsfuncties om de privacy en veiligheid van gebruikers te beschermen. Face ID is nog steeds aanwezig op alle modellen en biedt een veilige en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot het apparaat. Er is ook een nieuwe functie genaamd Private Relay, die gebruikers helpt hun online privacy te beschermen door hun internetverkeer te versleutelen.

iPhone iPhone 11 iPhone 12 iPhone 13
Processor Apple A13 Bionic Chip Apple A14 Bionic Chip Apple A15 Bionic Chip
Werkgeheugen 4 Gigabyte 4 Gigabyte 6 Gigabyte

Prijs

De iPhone 13-serie heeft een verscheidenheid aan prijzen, afhankelijk van het model en de opslagcapaciteit. De iPhone 13 begint bij € 909, de iPhone 13 Mini begint bij € 809, de iPhone 13 Pro begint bij € 1159 en de iPhone 13 Pro Max begint bij € 1259. De hogere prijzen van de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max worden gerechtvaardigd door hun extra functies en betere camera’s.

iPhone 13 voordeel t.o.v. iPhone 12

Er zijn verschillende voordelen van de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12. Hier zijn enkele belangrijke verbeteringen die de iPhone 13-serie biedt ten opzichte van de iPhone 12-serie:

  1. Camera’s: De iPhone 13-serie heeft een vernieuwde camera die betere foto’s en video’s produceert dan de iPhone 12-serie. Alle modellen hebben een nieuwe nachtmodus voor portretten en de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max hebben ook een nieuwe macro-functie waarmee gebruikers zeer gedetailleerde close-upfoto’s kunnen maken.
  2. Prestaties: De iPhone 13-serie wordt aangedreven door de nieuwe A15 Bionic-chip, die sneller en efficiënter is dan de A14 Bionic-chip in de iPhone 12-serie. Dit zorgt voor snellere prestaties en betere batterijduur.
  3. Scherm: De iPhone 13-serie heeft een Super Retina XDR-scherm, net als de iPhone 12-serie, maar de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max hebben een ProMotion-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor een soepelere en responsievere gebruikerservaring.
  4. Veiligheid: De iPhone 13-serie heeft verschillende beveiligingsfuncties om de privacy en veiligheid van gebruikers te beschermen, waaronder Face ID en de nieuwe functie Private Relay.
  5. Ontwerp: Het ontwerp van de iPhone 13-serie is vergelijkbaar met dat van de iPhone 12-serie, maar er zijn enkele kleine veranderingen, waaronder een diagonaal geplaatste camera-eiland en nieuwe kleuren.

Kortom, de iPhone 13 biedt verbeteringen op verschillende gebieden ten opzichte van de iPhone 12, waardoor het een aantrekkelijke upgrade-optie is voor iPhone-gebruikers die op zoek zijn naar de nieuwste functies en technologie.

Conclusie

De iPhone 13-serie is een belangrijke upgrade ten opzichte van de vorige generatie iPhones, met name op het gebied van camera’s en batterijduur. Het ontwerp is grotendeels ongewijzigd gebleven, maar de nieuwe kleuren en iets grotere camera’s geven het apparaat een frisse uitstraling. De prestaties zijn verbeterd dankzij de A15 Bionic-chip en de 5G-verbinding. iOS 15 biedt nieuwe functies en verbeteringen die de gebruikerservaring verder verbeteren. De prijs van de iPhone 13-serie is vergelijkbaar met die van de vorige generatie iPhones en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, de iPhone 13-serie is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige smartphone