Als je op deze pagina bent gekomen dan denk je er over na om je iPhone abonnement te verlengen. Loopt je huidige abonnement af? Wil je graag overstappen naar een andere provider? Of wellicht heb je nu geen iPhone en wil je graag nu een iPhone met een abonnement.

Over het algemeen kan je dat dan via 2 manieren doen; je kiest voor een Sim Only abonnement en je behoudt je huidige iPhone, of je wilt ook een nieuwe telefoon (iPhone) en sluit dus een nieuw iPhone abonnement af.

Beide opties zijn voordelig en is maar net wat je wilt. Het is bijna bij elke provider al 3 maanden voor het aflopen van je abonnement mogelijk om je iPhone abonnement te verlengen. Per provider kan het ook verschillen of de wijziging dan direct ingaat of pas bij het aflopen van je abonnement. Goed om dat even vooraf te checken.

iPhone abonnement verlengen

  • Bespaar tientallen euro’s per jaar

  • Altijd aanbiedingen en kortingen

  • Onafhankelijke vergelijker

  • Scherpste prijs die je online kunt vinden

+ Laagste prijs garantie

iPhone abonnement verlengen, nieuw afsluiten, sim only of prepaid?

Voordat je gaat zoeken is het van te voren wel slim om een keuze te maken wat voor abonnement je precies zoekt. Er zijn meerdere opties als je abonnement afloopt en wij zetten ze graag even voor je op een rijtje.

Abonnement verlengen

Mocht je tevreden zijn met je abonnement en geen problemen hebben met te weinig data, te weinig belminuten, je huidige iPhone, huidige provider en het maandelijkse bedrag. Dan kan je ervoor kiezen om alleen het abonnement te verlengen. Eigenlijk is het dan al een soort van sim only abonnement geworden.

Maar mocht je nu een nieuwe iPhone willen, dan kom je automatisch in het abonnement verlengen + iPhone stuk. Eigenlijk betaal je dan je iPhone af in de abonnementsduur. Het is eigenlijk een soort van gespreid betalen mocht je het niet in 1x willen betalen.

Nieuw abonnement afsluiten

Als je nu geen iPhone hebt of je bent ontevreden over de huidige provider dan ga je als het ware een nieuw abonnement afsluiten. Eigenlijk is het afsluiten van een nieuw abonnement en abonnement verlengen bijna hetzelfde maar een nieuw abonnement afsluiten is vaak net ietsje meer werk.

Bij een nieuw abonnement afsluiten moet je rekening houden dat je wel je telefoonnummer mee neemt. Waar daar vroeger moeilijker was om te doen is dat tegenwoordig gewoon altijd mogelijk overstapt naar een andere provider.

Sim only abonnement

Bij het kopje abonnement verlengen kwam het eigenlijk al een beetje aan bod maar als gewoon tevreden bent met je huidige iPhone, dan kan je ook gaan voor een sim only abonnement. Als je huidig abonnement afloopt dan zal eigenlijk je abonnement stilzwijgend elke maand als sim only abonnement verlengt worden.

Maar je kunt beter zelf actief op zoek naar een sim only abonnement en het afsluiten voor 1 of 2 jaar. Aangezien de technologische ontwikkelingen van de iPhones zo snel gaan, zouden wij adviseren om eerst 1 jaar een sim only abonnement af te sluiten, want anders zit je daar 2 jaar gelijk aan vast.

Bij een sim only abonnement betaal je dus echt alleen voor je abonnement en niet meer voor je iPhone. Deze is nu afbetaald en helemaal van jou.

Prepaid kaart

Mocht je nu zoiets hebben van; ik geloof het allemaal wel en ik doe bijna niks met mijn iPhone dan kan een prepaid kaart nog wel eens een keuze zijn. Naar ons idee gaat dit steeds minder interessant zijn omdat de iPhone tegenwoordig een soort van computer is en dagelijks gebruikt wordt.

Vooral voor oudere mensen kan een prepaid kaart nog wel een uitkomst bieden. Deze gebruiken de iPhone bijna niet en willen alleen bereikbaar zijn.

Hoe iPhone abonnement verlengen?

Om dat het voor veel mensen toch soms nog vaak een beetje onduidelijk is hoe het allemaal werkt hebben wij hieronder het stap voor stap uitgelegd. Waar moet je aan denken bij het verlengen van je iPhone abonnement.

iPhone abonnement verlengen conclusie

Hierboven hebben we het een en ander al uitgelegd welke opties je hebt bij het verlengen van je iPhone abonnement. Het hangt vooral af van je situatie en hoe gek je bent op je iPhone. Als je hem gewoon dagelijks gebruikt en graag een snelle telefoon wilt; kom je er bijna niet onderuit om na het aflopen van je abonnement weer een nieuwe iPhone te nemen i.c.m. een abonnement.

Wij merken dat vooral de ouderen wat langer met dezelfde iPhone willen lopen. Dat komt omdat ze het dan eenmaal gewend zijn en omdat ze niet perse een nieuwe snellere telefoon nodig hebben. Die kijken ook veel meer vanuit een kosten perspectief en kiezen dan vaker voor een sim only abonnement.

Vaak is het lucratiever en slimmer om, als je eenmaal weet wat je wilt qua iPhone en abonnement, om verschillende providers, aanbiedingen en webwinkels te vergelijken. Er is bijna altijd wel een actie te vinden online waardoor jij toch weer net iets meer kan besparen (voor precies hetzelfde abonnement).

Op basis van onze ervaring en data zien wij ook dat je vaak beter bij een webwinkel een abonnement kunt verlengen dan bij een provider zelf. Webwinkels zijn vaak meer in staat om iets extra’s te bieden (in de vorm van korting) om zo een klant binnen te halen.