arrow_drop_up arrow_drop_down
iphone se achtergrond

iPhone 12 Pro Review

Lees onze eerlijke review over de iPhone 12 Pro

iphone 12 pro review

Review van de iPhone 12 Pro

Na lang wachten is hij er eindelijk. De eerste Apple iPhone die is uitgerust met 5G connectiviteit. Toch lijkt veel van de aandacht die dit nieuwste toestel van Apple krijgt voornamelijk uit gaan naar alle andere veranderingen, zoals het nieuwe design, MagSafe en de nieuwe camerafuncties. Het toestel heeft daarnaast nog meer te bieden, zoals een krasbestendig scherm, een snelle processor, een LiDAR sensor en veel meer.

We hebben de specificaties van de iPhone 12 Pro onder de loep genomen en vertellen je in deze review over onze bevindingen. De iPhone 12 Pro heeft dit jaar extra concurrentie uit onverwachte hoek. De normale iPhone 12 kan zich meten met de Pro versie. De iPhone 12 zullen we in een andere review behandelen.

review apple iphone 12 pro

De belangrijkste veranderingen van de iPhone 12 Pro: 

 - Ander fotomaat. 6,1 inch in plaats van 5,8 inch.

- Super retina XDR scherm

- Krasbestendig Ceramic Shield display

- Triple camera met groothoeklens, ultra-groothoeklens en telelens

- LiDAR scanner voor augmented reality en betere foto´s

- Nieuw design

- Geschikt voor 5G

- Van rvs, met glimmende randen en matglas achterkant

- Meerdere kleuren: blauw, zilver, goud en grafiet

- Prijs vanaf € 1.159

iphone 12 pro ervaring

iPhone 12 Pro Specificaties

Bij de versie van dit jaar heeft Apple gekozen voor een 6,1 inch schermformaat. In vergelijking met de grotere iPhone 11 is deze nieuwe iPhone 12 toch net iets compacter. De overgang van 5,8 inch naar 6,1 inch heeft beperkte invloed gehad op het aantal pixels, van 2436 bij 1125 pixels naar 2532 bij 1170 pixels. De pixeldichtheid is ook bijna gelijk gebleven 458 ppi naar 460 ppi. De veranderingen zijn bij de gewone iPhone 12 dan ook het grootst, daar is namelijk een overstap gemaakt naar OLED en is de pixeldichtheid van 326 naar 460 ppi gegaan.

De iPhone 12 Pro is overduidelijk een pro toestel. Een geavanceerdere camera en de afwerking is zeker luxe te noemen. Toch denken we dat voor de meeste mensen de gewone iPhone 12 al voldoende is. Veel van de specificaties zijn dan ook gewoon hetzelfde: 

De processor, de 5G en zelfs het formaat. De vraag of je moet kiezen voor de iPhone 12 of de iPhone 12 Pro is dan ook lastig te beantwoorden. 

Conclusie

Vooral blij zijn we met de verbeteringen op camera vlak. De betere camera zal dan ook de belangrijkste reden zijn om voor de iPhone 12 Pro te kiezen. Is er nog budget over én kun je nog wat geduld opbrengen. Denk er dan eens over na om voor de iPhone 12 Pro Max te kiezen. Deze heeft namelijk een nog betere camera. Al met al vinden we de iPhone 12 Pro een geweldige telefoon. Het toestel heeft een aantal goede verbeteringen tent opzichte van de iPhone 11 Pro en dit allemaal in een schitterend ontwerp. 

 

Onze beoordeling: 8 / 10