Geen oplader en earbuds meer bij de iPhone 12 serie

Een ervaren Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft kortgeleden gemeld dat Apple bij hun nieuwe iPhone 12 serie geen opladers en earbuds meer gaat mee leveren. Je zult dus zelf deze apart moeten gaan bij bestellen. Maar waarom heeft Apple hiervoor gekozen?

Milieu vs Prijs

In de afgelopen jaren kreeg je bij je nieuwe iPhone altijd een oplader en earbuds erbij. Dat is eigenlijk ook wel wat je verwacht. Maar Apple gaat de oplader en earbuds weglaten in verband met het milieu. De vraag is natuurlijk wel of dit de echte reden is of juist een strategische prijzing keuze.

Door de oplader en earbuds weg te laten, bespaart Apple natuurlijk geld en kunnen ze de prijs van iPhone 12 iets lager houden. Daarnaast kunnen ze juist extra geld verdienen met het verkoop van deze losse accessoires. Maarja als deze accessoires dan los opgestuurd moeten worden naar mensen… is dat dan beter voor het milieu…?

iphone 12 oplader

iPhone Oplader 20W

Er is kritiek gekomen op de wattage van de huidige opladers van Apple. Deze voldoen niet aan het hudige smartphoneklimaat waar snel laden al meer standaard is dan uitzondering. Apple gaat naar verluidt ook stoppen met de lage wattage opladers en alleen nog maar de 20W opladers verkopen.

Hoeveel de 20W oplader precies gaat kosten is nog onduidelijk. Maar volgens de geruchten zal dit als snel tussen de 20 en 40 euro gaan zijn.